Friggebod med loft och toalett

Friggebod med loft och toalett

En friggebod är inte bara en praktisk lösning för extra förvaringsutrymme eller som gäststuga, det är också en perfekt investering för att förhöja trädgårdens och fastighetens estetiska uttryck. Tänk dig att ha en vacker, liten stuga på tomten där du kan njuta av sommardagar i skuggan eller värma dig vid en brasa på höstkvällarna.

Med en friggebod kan du skapa ditt eget lilla paradis utan att behöva göra stora förändringar på din befintliga bostad. Dessutom finns det många olika modeller och storlekar att välja mellan, så oavsett om du vill ha en traditionell stuga eller en modernistisk byggnad så finns det något för alla smaker. Köp en friggebod och skapa en plats där du kan koppla av och njuta av livet på dina egna villkor!

Vad klassas som friggebod?

En friggebod är en byggnad på högst 15 kvadratmeter som är avsedd för tillfälligt eller permanent boende, eller som komplement till huvudbyggnaden på en fastighet. De kan användas som gäststuga, förråd, hobbyrum eller liknande ändamål. Namnet “friggebod” kommer från en riksdagsman vid namn Lars-Erik Friggebod som var en av initiativtagarna till lagen om undantag för små byggnader.

Köpa friggebod med loft

Eftersom en friggebod är så pass liten så finns det inte så många friggebod byggsatser som har loft. Man får bygga en egen friggebod med loft och toalett om man vill få det precis som man vill. Att beställa en egen designad friggebod är dyrt. Det blir både billigare och enklare att beställa en färdig byggsats som man själv monterar.

Friggebod Vimmerby – 9,5 m² (Friggebod med loft)

Friggebod Vimmerby - 9,5 m² (Friggebod med loft)

Vimmerby är en friggebod med loft och takutskjut som ger intrycket av ett litet hus. Den är tillverkad av högkvalitativ nordisk gran, noggrant utvald för dess materialkvalitet. Med en praktisk dubbeldörr med dekorativa spröjs, bröstning och två öppningsbara fönster är den perfekt för en varm sommardag.

Friggeboden kan användas som campingstuga, jaktstuga, förråd, kolonistuga, kontor, gäststuga eller en kombination av dessa ändamål. Den levereras obehandlad som en byggsats och är lätt att montera med ritningen som medföljer.

Friggebod med loft - insida

Montering:

Friggeboden levereras som en komplett byggsats med monteringsanvisning och allt som behövs för montering, inklusive spikar och skruvar. Alla delar är märkta med en beteckning och monteras enkelt ihop steg för steg efter monteringsanvisningen. Taket är av råspont och behöver skyddas mot väta med hjälp av kläs papp, shingel eller plåt, vilket inte ingår i leveransen.

Grundläggning:

Träreglar till bärlinorna ingår i leveransen, men grund ingår ej. En stabil grund är viktig för att undvika sättningar eller ras. Markförhållandena avgör vilken grund som lämpar sig bäst. Förbered området genom att gräva ut en plats som är lite större än friggebodens golvmått, lägg på markduk och sedan minst 150 mm grus som komprimeras väl.

Om marken är väldränerad räcker det med trädgårdsplattor och lättklinkerblock som grundstenar, annars är det bäst att använda plintar. Justera stenarna noga så att bärlinorna kommer helt i våg.

Isolering:

Isolering ingår inte, men du kan regla upp och isolera med mineralull och klä insidan med skiva eller gips om så önskas.

Friggebod:

En- eller tvåbostadshus kan ha upp till femton kvadratmeter friggebodar utan bygglov. Kontrollera gärna ytterligare bestämmelser angående friggebodar med Boverket.

Specifikationer:

  • Material: Nordisk gran
  • Dörrar och fönster: Tillverkade av extra torkad laminerad gran. Fönster med ett glas, öppningsbara inåt och utåt. Alla komponenter för installation ingår.
  • Golv och tak: Består av 18 mm råspont. Taket kläs med papp, shingel eller plåt, vilket inte ingår.
  • Alla komponenter som behövs för installation ingår, inklusive skruvar, spikar, etc.
  • Monteringsanvisning medföljer

Köp Friggebod Vimmerby från hemfint.se


Friggebod med loft och toalett

En friggebod med loft ger en extra yta för förvaring eller användning, samtidigt som det ger ett charmigt intryck av ett litet hus. I en friggebod med loft kan du ha exempelvis en säng eller en mysig läshörna, och på sommaren kan du öppna upp fönstren för att släppa in ljus och frisk luft. En friggebod med loft kan också användas som en extra gäststuga eller arbetsrum, och ger möjlighet att anpassa den efter dina behov och önskemål.

Toalett i friggebod

Det går att installera en toalett i en friggebod om det finns tillgång till avlopp och vatten. För att installera en toalett krävs normalt sett även ett godkänt avloppssystem och en godkänd installation enligt de gällande reglerna och föreskrifterna. Det är viktigt att kontrollera vilka regler och krav som gäller för installation av toalett i en friggebod i din kommun eller region innan du går vidare med planering och installation.

Det kan vara bra att söka rådgivning från en professionell VVS-installatör eller byggkonsult för att säkerställa att installationen sker på ett korrekt och säkert sätt.

Förbränningstoalett med gasol

En förbränningstoalett med gasol är ett alternativ till traditionella vattenburna toaletter, som använder vatten för att spola bort avfallet. Istället använder förbränningstoaletter en hög värme för att avdunsta och förbränna avfallet till aska och minimala mängder gas. Gasolen används som bränsle för att generera värmen som krävs för att avdunsta och förbränna avfallet.

En fördel med en förbränningstoalett med gasol är att den inte kräver något vatten eller avlopp, vilket gör den idealisk för platser där tillgången till vatten och avlopp är begränsad eller dyrt att installera. Dessutom är dessa toaletter mycket miljövänliga, eftersom de inte släpper ut några växthusgaser och inte bidrar till övergödning av vattendrag. De är också mycket hygieniska eftersom avfallet förbränns till aska och inte utsätts för bakterier och andra mikroorganismer som kan orsaka sjukdom.

En annan fördel med en förbränningstoalett med gasol är att den är mycket enkel att installera och använda. De flesta modeller kräver ingen extern ventilation, vilket gör installationen enkel och snabb. Dessutom behöver du inte oroa dig för lukt eller dålig luftkvalitet eftersom förbränningstoaletter med gasol är utrustade med inbyggda fläktar som cirkulerar luften och tar bort lukt. De är också lätta att underhålla eftersom de inte har några rörliga delar eller filter som behöver bytas ut regelbundet.

Se förbränningstoalett med gasol

 

Vår metod för att hitta den bästa produkten på marknaden

Vi använder oss av recensioner och betyg från konsumenter som faktiskt har testat och använt produkten för att få en mer omfattande bild av dess prestanda. Fördelarna med att använda sig av recensioner och betyg från konsumenter är många. Man får en ärlig och opartisk bedömning av produkten och en bättre förståelse för dess prestanda och användning. Vi gör även en bedömning av produkten utifrån dess pris, popularitet, produktbeskrivning och specifikationer. På så sätt hoppas vi att våra besökare får en ärlig och rättvis bedömning.