Bästa pizzaugn 2023! (Bäst i test) – Utomhus & inomhus

Bästa pizzaugn 2023! (Bäst i test) – Utomhus & inomhus

En pizzaugn är en fantastisk investering för alla pizzalovers därute! Tänk dig att kunna baka din egen pizza med den perfekta knapriga skorpan och bubblande ost, precis som på din favoritpizzeria. Med en pizzaugn kan du göra detta och mer, på bara några minuter. Tänk dig att bjuda över vänner och familj för en pizza-kväll, där alla kan välja sina egna favoritingredienser och se sina skapelser bli tillagade direkt framför deras ögon.

Med en egen pizzaugn kan du experimentera med olika recept och ingredienser för att skapa unika smakkombinationer som du inte hittar någon annanstans. Så om du vill uppleva den ultimata pizzan, är en pizzaugn ett måste!

En pizzaugn utomhus är ett fantastiskt tillägg till din uteplats eller trädgård. Dessa ugnar är vanligtvis större än inomhusugnar och kan göra det möjligt för dig att bjuda över större sällskap för en pizza-kväll eller andra utomhusmåltider.

En vanlig typ av pizzaugn utomhus är en vedeldad pizzaugn. Dessa ugnar är tillverkade av högkvalitativt material som tegel, sten eller betong och drivs med ved. De kan ta lite tid att värmas upp, men när de väl är varma kan de uppnå höga temperaturer på över 500°C, vilket ger en snabb och jämn tillagning av pizzan.

Det finns också gasdrivna pizzaugnar utomhus som är enklare att använda och underhålla än vedeldade ugnar. Dessa ugnar kan också uppnå höga temperaturer och ger en snabb och jämn tillagning av pizzan.

Pizzaugn inomhus

En pizzaugn inomhus är en perfekt lösning för dig som vill kunna baka pizza året runt, oavsett väder och vind.  Om du har tillräckligt med utrymme och budget kan du välja att installera en traditionell pizzaugn inomhus. Dessa ugnar är vanligtvis tillverkade av sten och drivs med ved eller gas, och kan ge en autentisk smak och konsistens till pizzan.

En elpizzaugn är en enkel och prisvärd lösning för inomhusbruk. De är lätta att använda och rengöra och vanligtvis har flera inställningar för att uppnå olika temperaturer och tillagningstider.

Vilken pizzaugn ska man köpa?

Det finns flera olika typer av pizzaugnar på marknaden idag, var och en med sina egna fördelar och nackdelar.

Traditionell pizzaugn

En traditionell pizzaugn är en ugn som är speciellt designad för att baka pizza. Dessa ugnar kan uppnå höga temperaturer på över 500°C, vilket ger en snabb och jämn tillagning av pizzan. Detta ger en krispig skorpa och en saftig fyllning, som är svårt att åstadkomma med en vanlig ugn.

En annan fördel med en traditionell pizzaugn är att den kan användas för att laga andra maträtter utöver pizza, till exempel bröd, grillat kött eller grönsaker. En traditionell pizzaugn kan antingen vara en vedeldad ugn som kräver ved som bränsle eller en gasdriven ugn som använder gas för att producera värme.

Pizzagrillar

Dessa ugnar är utformade som en grill och har vanligtvis en stenplatta för att ge en autentisk smak. De kan användas för att tillaga både pizza och andra grillade rätter. Att laga pizza på grillen kan ha flera fördelar jämfört med att laga den i en vanlig ugn. För det första kan grillen ge pizzan en härlig smak av rök och grillning, vilket kan vara svårt att uppnå i en ugn.

Dessutom kan en grill nå högre temperaturer än en vanlig ugn, vilket kan ge en krispigare skorpa och kortare tillagningstid. Att laga pizza på grillen kan också vara ett kul och socialt sätt att laga mat utomhus tillsammans med vänner och familj.

Elektrisk pizzaugn

Dessa ugnar drivs av elektricitet och är oftast mindre och mer portabla än traditionella ugnar. De kan uppnå höga temperaturer på upp till 350°C och är enklare att använda och underhålla. Pizzaugnar är perfekta att använda inomhus. En av fördelarna med en elektrisk pizzaugn är att den är enkel att använda och kräver ingen särskild installation.

Det är bara att ansluta den till ett vanligt vägguttag och börja använda den. Dessutom är elektriska pizzaugnar vanligtvis mindre och mer kompakta än sina gasdrivna motsvarigheter, vilket gör dem lämpliga för mindre kök och utrymmen. De är också lättare att rengöra eftersom det inte finns några gasbrännare som behöver tas isär och rengöras.

Elektriska pizzaugnar är också mer energieffektiva än gasugnar eftersom de inte slösar bort energi på uppvärmning av luften runt ugnen, utan fokuserar på att värma upp själva maten.


Bästa pizzaugnen 2023! (Bäst i test)

  1. Ooni Karu 16 Multi-Fuel (Bästa pizzaugnen – Bäst i test)
  2. Vedeldad Pizzaugn Neaple med vagn (Bästa vedeldade pizzaugnen)
  3. Pizzaugn Ooni Fyra 12 (Prisvärd vedeldad pizzaugn)
  4. Pizzaugn Platt Loger Gasol (Bästa pizzaugnen med gasol)
  5. MILANTOAST – Pizzaugn (Elektrisk pizzaugn för hemmabruk)
  6. Grill Kamado SUMO Maxi (Lyxig pizza grill)
  7. Morsø Forno – Grill, Pizza- & Utomhusugn (Bra vedeldad pizzaugn)
  8. Pizzaugn Ooni Koda 12 Gasol (Liten pizzaugn utomhus)

Ooni Karu 16 Multi-Fuel (Bästa pizzaugnen – Bäst i test)

Ooni Karu 16 Multi-Fuel (Bästa pizzaugnen - Bäst i test)

Med Ooni Karu 16 kan du ta pizzakvällen med familjen till en helt ny nivå och uppleva den underbara, rökiga smaken. Denna pizzaugn är utformad för att laga mat med ved eller kol och kan även användas med gas om du köper till Ooni Karu 16 gasbrännare (säljs separat). Ugnen når en temperatur på 500°C på endast 15 minuter och har en ny ugnslucka med gångjärn som har ViewFlame™-teknik för att öka sikten.

Dessutom har den en digital termometer som visar den interna temperaturen i ugnen (batterier ingår). Den stora tillagningsytan passar upp till 16-tums pizzor och andra rejäla maträtter, och ingen montering krävs.

Ooni Karu® 16-ugnen är den första pizzaugnen som har rekommenderats för hushållsbruk av Associazione Verace Pizza Napoletana, en hyllad internationell auktoritet för äkta napolitansk pizza. Ugnen ger Oonis mest mångsidiga matlagningsupplevelse och avancerad teknik till pizzafesten. Med denna ugn kan du laga fenomenalt stora pizzor, stekt kött, stekta grönsaker eller till och med färskt bröd utomhus med ved, kol eller gas.

Du kan välja mellan flera bränslealternativ beroende på vilken smakupplevelse du föredrar. Om du vill ha en autentisk vedeldad smak och njuta av pizzaupplevelsen till fullo, kan du använda ved eller kol. Matlagning med ved och kol ger maten en unik vedeldad smak som inte kan ersättas. Vill du ha enklare underhåll och enkelhet kan du välja gas.

Med Ooni Karu 16-ugnen kan du göra 16-tumspizzor med bättre temperaturkontroll, ökat luftflöde och förbättrad sikt. Gasbrännaren ger ytterligare temperaturkontroll och bekvämlighet, medan matlagning med ved och kol ger en unik smak.

Ugnen når 500°C på bara 15 minuter, tillagar pizzor på 60 sekunder och kan användas för att laga annat än pizza. ViewFlame™-tekniken och en monterad digital termometer ger bättre kontroll och isolering och en högtemperaturbeständig finish gör ugnen väderbeständig. Detta är en riktigt populär testvinnare för dig som vill göra riktigt goda pizzor!

Köp Ooni Karu 16 Multi-Fuel från gardenstore.se


Vedeldad Pizzaugn Neaple med vagn (Bästa vedeldade pizzaugnen)

Vedeldad Pizzaugn Neaple med vagn (Bästa vedeldade pizzaugnen)

Köp Vedeldad Pizzaugn Neaple från hemfint.se


Pizzaugn Ooni Fyra 12 (Prisvärd vedeldad pizzaugn)

Pizzaugn Ooni Fyra 12 (Prisvärd vedeldad pizzaugn)

Ooni Fyra 12 är en vedeldad ugn som är utformad för att effektivisera matlagningen och ge intensiv smakupplevelse. Den är utrustad med en innovativ pelletsbehållare som automatiskt matar lövträpellets för enkel matlagning. Denna ugn är en efterträdare till Ooni 3, den första bärbara pizzaugnen som drivs av träpellets.

Med Ooni Fyra 12 kan du laga vedeldade 12-tumspizzor med en konstant hög värme och lågt underhåll. Ugnen når 500°C på 15 minuter och kan laga stengugnsbakade pizzor på bara 60 sekunder. Ooni Fyra 12 är också bärbar tack vare sin lätta design på 10 kg, ihopfällbara ben och löstagbar skorsten. Om du håller pelletsen påfyllda kommer ugnen att hålla en konstant hög temperatur. Pelletsen är lätta att tända, brinner rent och lämnar lite aska efter sig.

Ooni Fyra 12 pizzaugnen kommer med följande delar: ugnskropp, ugnsdörr, bakbräda av kordieritsten, tvådelad skorsten i rostfritt stål, skorstensskydd som också fungerar som en pelletsskopa, bränslebehållare, bränslebricka och flamvakt. Ugnen har en matlagningsyta på 12″ och en 10 mm tjock bakbräda av kordieritsten. Dessutom har den fällbara ben för enkel transport och förvaring samt ett slitstarkt, isolerat och pulverlackerat skal av kolstål.

Köp Pizzaugn Ooni Fyra 12 från gardenstore.se


Pizzaugn Platt Loger Gasol (Bästa pizzaugnen med gasol)

Pizzaugn Platt Loger Gasol (Bästa pizzaugnen med gasol)

Med den stilrena pizzaugnen från varumärket Loger kan du njuta av fantastiska måltider utomhus på din trädgård, balkong eller terrass. Ugnen är lättanvänd och med den kan du tillverka pizzor på mindre än några minuter. Den är robust och stabil men samtidigt enkel att förflytta. Ingår i köpet är pizzaugn, pizzasten och regulatorset för Sverige.

Ugnen är gasoldriven och kan ta en gasolflaska med max vikt på 13 kg och max diameter på 340 mm och höjd på 580 mm. Materialen i ugnen är rostfritt stål och pulverlackerat stål. Viktigt att notera är att pizzaugnen bör användas utomhus eller på en plats med mycket god ventilation.

När man lagar pizza kan en gasoldriven ugn erbjuda flera fördelar. För det första värms gasugnen upp mycket snabbare än en vedugn eller elugn, vilket innebär att du kan laga pizzor snabbare. Dessutom är temperaturen i gasugnen jämnare och lättare att kontrollera, vilket gör det enklare att laga perfekt krispiga pizzabottnar och smältande ost.

Gasugnen kräver också mindre underhåll än en vedugn, eftersom du inte behöver rengöra aska och rester från ved eller kol. Gasugnen är också mer miljövänlig än vedugnen, eftersom den inte släpper ut lika mycket föroreningar och partiklar i luften.

Köp Pizzaugn Platt Loger Gasol från gardenstore.se


MILANTOAST – Pizzaugn (Elektrisk pizzaugn för hemmabruk)

MILANTOAST - Pizzaugn (Elektrisk pizzaugn för hemmabruk)

Milantoasts Pull-Tray Pizza Oven är en höghastighetspizzaugn från Italien som är perfekt för frysta och förgräddade pizzor. Tack vare de effektiva kvartsvärmeelementen och enkla kontrollerna kan ugnen användas utan förvärmning och tillaga en delvis tillagad 35×35 cm stor fryspizza på endast några minuter direkt från -18 °C. Pizzaugnen fungerar även utmärkt till att grädda egna pizzor!

Den har en kompakt och lättstädad design i polerat rostfritt stål, och den isolerade konstruktionen säkerställer energieffektivitet och snabb tillagning.

Ugnen har ett vikbart handtag för att spara utrymme, avtagbart galler för enkel rengöring, en timer för att ställa in uppvärmningstiden, termostat i rostfritt stål som kan justeras upp till 300 °C, akustisk signal för varje enskild kammare och en smulbricka i rostfritt stål som tål att diskas i diskmaskin.

Denna pizzaugn är perfekt för att bjuda vänner och familj eller för mindre caféer och cateringföretag.

Köp MILANTOAST – Pizzaugn från cdon.se


Grill Kamado SUMO Maxi (Lyxig pizza grill)

Grill Kamado SUMO Maxi (Lyxig pizza grill)

Detta är den största modellen från Kamado SUMO och är perfekt för den riktiga grillentusiasten. Den är utformad för att klara allt från den vanliga fredagsgrillningen till större fester med grupper på 10 personer eller fler.

Denna grill rekommenderas för den som inte nöjer sig med något annat än det bästa.

Att laga pizza på en Kamado-grill har flera fördelar. För det första kan du uppnå riktigt höga temperaturer, vilket gör att pizzan kan gräddas snabbare och får en krispig botten och en läcker smak. Kamado-grillar kan också hålla en jämn och stabil temperatur, vilket är viktigt för att få en perfekt gräddning.

En annan fördel med att laga pizza på en Kamado-grill är att du kan använda olika träsorter som ger olika smaker till pizzan. Genom att lägga till träspån eller träbitar kan du också ge din pizza en rökig smak.

Kamado-grillar är också utmärkta för att grilla andra maträtter, så du kan använda din grill till flera olika ändamål. Kamado-grillar ofta tillverkade av högkvalitativa material som gör dem tåliga och hållbara, så du kan lita på att din grill kommer att hålla länge och ge dig många läckra måltider.

Den klassiska runda formen gör det enkelt att uppnå en jämn värmefördelning i mitten av grillen, precis där gallret ligger. Nu behöver du inte längre oroa dig för kolsvarta pizzabottnar eller för att kycklingen inte blir ordentligt genomstekt.

Temperaturen i grillen är enkel att justera med spjället i locket, som ansvarar för lufttillförseln. Spjället har formen av ett hjul och kan ställas in på 0, 1, 2, 3 eller 4, där 0 är stängt och 4 är helt öppet.

Om du vill att maten ska få en rökig smak, ställ in spjället på 1, och på 4 om det ska bli riktigt varmt, t.ex. när du gräddar en pizza.

Köp Grill Kamado SUMO Maxi från gardenstore.se


Morsø Forno – Grill, Pizza- & Utomhusugn (Bra vedeldad pizzaugn)

Morsø Forno - Grill, Pizza- & Utomhusugn (Bra vedeldad pizzaugn)

Morsø Forno är en utomhusugn som är mer än bara en vanlig grill. Med denna utomhusugn kan du laga en mängd olika maträtter, såsom saftiga stekar, rökt lax, läckra lammstekar och hemlagade pizzor.

Denna utomhusugn är idealisk för att baka pizza på grund av att den når temperaturen på 500 grader, vilket inte är möjligt med en vanlig ugn. Användning av pizzastenen, som medföljer ugnen, kan skapa fantastiska pizzor.

Morsø Forno har också klassiska egenskaper som en gjutjärnsgrill – gjutjärnet behåller värmen länge och fördelar den jämnt över ytan, medan gallret med många små porer absorberar smaker och fetter för att ge en oöverträffad smakupplevelse.

Dessutom ger grillen en karakteristiskt grillmönster på köttet. Morsø Forno har vunnit “Interior Innovation Award for Outdoor Products” vid det tyska IIA Award 2013.

Köp Morsø Forno Utomhusugn från lyckasmedmat.se


Pizzaugn Ooni Koda 12 Gasol (Liten pizzaugn utomhus)

Pizzaugn Ooni Koda 12 Gasol (Liten pizzaugn utomhus)

Ooni Koda 12 Gasol pizzaugn är den ultimata lösningen för att laga pizza på ett enkelt och snabbt sätt utan krångel. Denna pizzaugn ger möjligheten att laga färsk 12″ stenugnsbakad pizza på endast 60 sekunder och når en temperatur på 500°C på endast 15 minuter.

Ooni Koda 12 Gasol är lätt och superkompakt, med hopfällbara ben, och kräver ingen montering eller rengöring efter tillagning. Den har också en värme kontroll ratt för enkel justering av temperaturen och kan användas för att laga allt från grönsaker och fisk till biffar.

Förutom pizzaugnskroppen och bakstenen av kordieritsten, medföljer varken gasregulator eller slang. Ytterligare specifikationer inkluderar en Flame Safety Device (FSD) som stänger av gastillförseln till Ooni Koda 12 om lågan släcks medan gastillförseln är på. Den är kompatibel med stora propantankar samt 1lb propantankar med en lämplig adapter, men är inte kompatibel med naturgas.

Köp Pizzaugn Ooni Koda 12 från gardenstore.se


Vilken typ av pizzaugn passar bäst för hemmabruk?

Det finns olika typer av pizzaugnar som passar för hemmabruk, men en av de mest populära är en elektrisk pizzaugn. En elektrisk pizzaugn är lätt att använda, tar inte upp mycket utrymme, och är oftast billigare än en vedeldad eller gaseldad pizzaugn. Dessutom kan en elektrisk pizzaugn vara portabel och lätt att flytta runt. Det är också viktigt att tänka på storleken på pizzaugnen och dess kapacitet.

En mindre pizzaugn passar för mindre pizzor, medan en större pizzaugn kan laga större pizzor eller flera pizzor samtidigt.

Vilken typ av bränsle är bäst för pizzaugnen?

Om du väljer en vedeldad eller gaseldad pizzaugn är bränslet uppenbart, antingen ved eller gas. Men om du väljer en elektrisk pizzaugn, behöver du inte oroa dig för bränsle. Du kan bara koppla in den i vägguttaget och sätta igång.

Hur lång tid tar det att värma upp en pizzaugn?

Tiden det tar att värma upp en pizzaugn beror på typen av pizzaugn och dess effektivitet. En elektrisk pizzaugn brukar ta mellan 10 och 15 minuter att värma upp till önskad temperatur, medan en vedeldad eller gaseldad pizzaugn kan ta längre tid, vanligtvis mellan 30 och 60 minuter.

Vad är den högsta temperaturen som en pizzaugn kan nå?

Den högsta temperaturen som en hemmapizzaugn kan nå varierar beroende på typ av pizzaugn. En elektrisk pizzaugn kan nå temperaturer upp till cirka 300 grader Celsius, medan en vedeldad eller gaseldad pizzaugn kan nå betydligt högre temperaturer, upp till 500 grader Celsius eller mer.

Hur länge tar det att baka en pizza i en pizzaugn?

Baktiden för en pizza i en pizzaugn beror på temperaturen och pizzans tjocklek. En pizza kan ta allt från 5 till 15 minuter att baka i en pizzaugn. Det är viktigt att följa instruktionerna för din specifika pizzaugn och hålla koll på pizzan under tiden för att undvika att bränna den.

Hur stora pizzor kan man laga i en pizzaugn?

Storleken på pizzorna som man kan laga i en pizzaugn beror på storleken på pizzaugnen. En mindre pizzaugn passar för mindre pizzor, medan en större pizzaugn kan laga större pizzor eller flera pizzor samtidigt. Generellt sett kan de flesta pizzaugnar laga pizzor upp till cirka 30 centimeter i diameter.

Hur rengör man en pizzaugn efter användning?

För att rengöra en pizzaugn efter användning börjar du med att ta bort eventuella matrester och skrapa bort eventuellt bränt material. Använd sedan en mjuk trasa eller svamp och rengör ugnens insida med varmt vatten och mild diskmedel.

Se till att du inte använder starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel som kan skada pizzaugnen. Torka sedan av ugnen med en ren och torr trasa. Det kan vara bra att göra en mer grundlig rengöring av pizzaugnen med jämna mellanrum, till exempel genom att använda en specialrengöring för ugnar.

Hur förvarar man en pizzaugn när den inte används?

För att förvara en pizzaugn när den inte används, se till att den är helt avstängd och låt den svalna helt. Rengör ugnen och se till att den är torr innan du täcker den med en lämplig skyddande överdrag eller förvaringsväska. Det är också viktigt att förvara pizzaugnen på en torr och säker plats, borta från fukt och direkt solljus.

Vilka redskap behöver man för att laga pizza i en pizzaugn?

För att laga pizza i en pizzaugn behöver du en pizzaspade för att placera pizzan i ugnen och ta ut den när den är klar. Du behöver också en pizzaskärare för att skära upp pizzan när den är färdigbakad. En degskrapa kan också vara användbar för att skrapa av överflödig mjöl och deg från arbetsytan.

Kan man använda en pizzaugn för att laga andra maträtter än pizza?

Ja, det går utmärkt att använda en pizzaugn för att laga andra maträtter än pizza. En pizzaugn kan användas för att baka bröd, rosta grönsaker eller till och med laga kött eller fisk.

Det är viktigt att tänka på att olika maträtter kan kräva olika temperaturer och tider i ugnen, så det kan vara bra att läsa igenom användarmanualen för din specifika pizzaugn och följa instruktionerna för de olika maträtterna du vill laga.

Se alla pizzaugnar..

 

Vår metod för att hitta den bästa produkten på marknaden

Vi använder oss av recensioner och betyg från konsumenter som faktiskt har testat och använt produkten för att få en mer omfattande bild av dess prestanda. Fördelarna med att använda sig av recensioner och betyg från konsumenter är många. Man får en ärlig och opartisk bedömning av produkten och en bättre förståelse för dess prestanda och användning. Vi gör även en bedömning av produkten utifrån dess pris, popularitet, produktbeskrivning och specifikationer. På så sätt hoppas vi att våra besökare får en ärlig och rättvis bedömning.