Bästa snöslunga på grus (Bäst i test – 2023)

Bästa snöslunga på grus (Bäst i test – 2023)

Att köpa en snöslunga som är lämplig för grusväg kan vara en utmaning eftersom det kräver att man tar hänsyn till flera faktorer som kan påverka hur effektiv och säker snöslungan kommer att vara. Grus kan vara skadligt för både snöslungan och omgivningen, så det är viktigt att välja en modell som är utformad för att hantera detta underlag på ett säkert och effektivt sätt.

Att använda en snöslunga på grus kan vara en utmaning eftersom det är svårt att undvika att kasta upp grus och stenar samtidigt som man röjer snön. Det kan också vara skadligt för snöslungan eftersom grus kan skada dess blad eller mekaniska delar.

Nedan följer några faktorer att tänka på när du köper en snöslunga som är lämplig för grusunderlag.

Snöslunga på grusgång

För att minimera risken för skador på din snöslunga och omgivningen rekommenderas följande:

  • Justera höjden på snöslungan så att den inte tar upp för mycket grus eller stenar. Detta kan göras genom att höja eller sänka skopan eller bladen på snöslungan.
  • Använd en snöslunga med gummiblad istället för metallblad. Gummiblad är mer flexibla och kan ge bättre skydd mot skador på grus och stenar.
  • Använd en snöslunga med breda däck eller lägg till däckkedjor för att öka greppet på grusunderlaget och minska risken för att slunga upp grus och stenar.
  • Försök att rikta snöslungan så att den slungar snön bort från områden med grus och stenar, till exempel mot gräsmattor eller andra ytor som inte kan skadas.
  • Var uppmärksam på omgivningen och försök att undvika områden med mycket grus och stenar när det är möjligt.

Tänk på att det alltid är viktigt att använda en snöslunga på ett säkert sätt och att följa tillverkarens instruktioner. Om du är osäker på hur du ska använda din snöslunga på grusväg kan du alltid kontakta tillverkaren eller en professionell för rådgivning.

Bästa snöslungan på grus?

Det finns många olika modeller av snöslungor på marknaden som är lämpliga för grusunderlag, och det bästa valet beror på vad du har för behov och hur stor budget du har.

Enstegs snöslungor lämpar dig inte för grusunderlag

Snöslungor med 1-steg är bättre för små jämna ytor såsom asfalt. Enstegs snöslungor har ingen drivning och snöskruven går ända ner till marken vilket kan medföra att det kommer in grus. Om man har större ytor med grus ska man inte använda de mindre 1-stegs snöslungorna. Snöslungor med 1-steg passar när det är lite snö och små uppfarter på jämnt underlag.

Tvåstegs snöslungor passar bättre på grus

Snöslungor med 2-steg passar för större ytor på grus eller löst underlag. Man kan justera höjden på inmatningsskruven så att det inte kommer in grus i maskineriet. Vissa snöslungor gör att motorn stannar om det kommer in grus.

Om man ska ta bort snö på grusplan eller grusuppfart bör man använda tvåstegs snöslungor.

Snöslungor med 2-steg passar när det är mycket snö då den är kraftigare. Snöskoveln av stål skyddas av en gummikappa som samlar upp och kastar iväg snön. På 2-stegs snöslungorna samlas snön in och hackas sedan blåser fläkten ut snön.

Här är några av de bästa snöslungorna för grusunderlag baserat på recensioner och popularitet:

Bästa snöslungan på grus (Bäst i test)

  1. Snöslunga AL-KO Snowline 700 E (Bästa snöslungan på grus – Bäst i test)
  2. Snöslunga Ariens Deluxe ST 28 DLE (Bred snöslunga för mycket snö)
  3. Snöslunga AL-KO Snowline 620E II (Bra och billig snöslunga för grusgång)

Snöslunga AL-KO Snowline 700 E (Bästa snöslungan på grus – Bäst i test)

Snöslunga AL-KO Snowline 700 E (Bästa snöslungan på grus - Bäst i test)

SnowLine 700 E är den perfekta snöslungan för att hålla översnöade ytor rena och fina. Den är utrustad med hjuldrift med 6 framåt- och 2 bakåtväxlar som gör det enkelt att manövrera runt huset, på gården eller parkeringsplatser.

Uppvärmda handtag ser till att du alltid har varma händer, och med den kraftfulla och bränsleeffektiva bensinmotorn med elektrisk start är det enkelt att sätta igång maskinen. Dessutom har SnowLine 700 E en vridbar utkastare, vilket gör att du kan rikta snön dit du vill.

Denna maskin har fått utmärkelsen som “BÄSTA PREMIUMVAL” på Bäst-i-test och med en arbetsbredd på hela 70 cm och en kapacitet att hantera snödjup på upp till 54,5 cm är det en kraftfull och pålitlig snöslunga som klarar av även stora röjningar och frusen snö med lätthet.

AL-KO´s SnowLine 700 E har en kraftfull motor med 7,8 kW och 375cc som ger hög verkningsgrad och låg bränsleförbrukning. Den har en räckvidd på upp till 15 meter beroende på snötyp, en roterbar utkastare på 190 grader och mönstrade gummihjul som ger bra dragkraft och manövrering. Maskinen har en bekväm förarplats med alla spakar och växlar inom räckhåll, en kontrollpanel med inbyggd strålkastare samt eluppvärmda handtag.

Elstart och tvåstegssystem gör snöröjningen enkel och bekväm, och med 6 växlar framåt och 2 bakåt kan hastigheten anpassas efter underlaget.

Med SnowLine 700 E blir det tunga vinterarbetet till en rolig uppgift i den friska luften.

Köp Snöslunga AL-KO Snowline 700 E från gardenstore.se


Snöslunga Ariens Deluxe ST 28 DLE (Bred snöslunga för mycket snö)

Snöslunga Ariens Deluxe ST 28 DLE (Bred snöslunga för mycket snö)

Ariens Deluxe ST 28 DLE är en snöslunga med hög kapacitet som har en 2-stegs funktion och en arbetsbredd på hela 71 cm. Snöslungan har 16″ stora hjul och auto-turn differential, vilket gör det enkelt att manövrera maskinen. Med den stora inmatarskruven och snöfläkten har snöslungan en mycket hög kapacitet, och de dubbla remmarna till snöskruven säkrar en långvarig drift.

Med det långa utkastarröret kan snön kastas upp till 15 meter och med en kapacitet på upp till 65 ton per timme. Den är även utrustad med handtagsvärme och enkel manövrering av utkastarröret. Snöslungan drivs av en Ariens AX 291cc motor med 220V elstart och har en växellåda i gjutjärn med 5 års garanti, medan övriga delar har 3 års garanti.

Innan start är det viktigt att fylla på olja för att snöslungan ska fungera som den ska. Med denna högpresterande maskin kan du enkelt och effektivt ta hand om stora snömängder och hålla din uppfart och trottoarer rena och säkra under vintern.

Snöslungan har fått högsta betyg av användare!

Köp Snöslunga Ariens Deluxe ST 28 DLE från granngarden.se


Snöslunga AL-KO Snowline 620E II (Bra och billig snöslunga för grusgång)

Snöslunga AL-KO Snowline 620E II (Bra och billig snöslunga för grusgång)

AL-KO Snowline 620E II är en populär och prisvärd självgående snöslunga som har blivit utnämnd till “Bäst i test” av PriceRunner i deras test av snöslungor. Med en arbetsbredd på 62 cm, elstart (230V) och 5 växlar framåt och 2 bakåt är snöröjningen enkel och anpassningsbar till underlaget.

Snöslungan har grovt mönstrade gummihjul som ger ett säkert grepp i snön, och en kraftfull motor med OHV-teknik och överliggande ventiler som ger hög verkningsgrad och låg bränsleförbrukning.

SnowLine 620E II kan kasta snön upp till 15 meter beroende på snötyp, och utkastet är roterbart i 190 grader. Hjuldriften gör att snöslungan alltid tar sig framåt i önskad riktning, och den praktiska kontrollpanelen med inbyggd strålkastare gör det enkelt att använda alla nödvändiga reglage.

Köp Snöslunga AL-KO Snowline 620E II från granngarden.se


Se alla snöslungor

 

Vår metod för att hitta den bästa produkten på marknaden

Vi använder oss av recensioner och betyg från konsumenter som faktiskt har testat och använt produkten för att få en mer omfattande bild av dess prestanda. Fördelarna med att använda sig av recensioner och betyg från konsumenter är många. Man får en ärlig och opartisk bedömning av produkten och en bättre förståelse för dess prestanda och användning. Vi gör även en bedömning av produkten utifrån dess pris, popularitet, produktbeskrivning och specifikationer. På så sätt hoppas vi att våra besökare får en ärlig och rättvis bedömning.