Gasolvärmare Utomhus (Bäst i test) – Terrassvärmare

Gasolvärmare Utomhus (Bäst i test) – Terrassvärmare

Att njuta av utomhuslivet är en härlig upplevelse, men ibland kan kyliga temperaturer göra det svårt att verkligen koppla av och njuta av den friska luften. En gasolvärmare utomhus kan vara en fantastisk lösning på detta problem. Med en gasolvärmare kan man förlänga trevliga kvällar på uteplatsen och spendera mer tid tillsammans utomhus, även när temperaturen sjunker. En gasolvärmare är en bekväm och effektiv lösning för att hålla altanen varm och bekvämt.

Att köpa en gasolvärmare kan vara en smart investering av flera olika skäl. En gasolvärmare för utomhusbruk kan användas för att förlänga utomhussäsongen, särskilt på hösten och vintern när temperaturerna kan vara låga. Genom att använda en gasolvärmare kan man skapa en bekväm och varm utomhusmiljö för att njuta av utomhusaktiviteter, som middagar, fester eller avkoppling.

De är lätt att installera och använda, och behöver inte någon elanslutning. Dessutom kan de enkelt flyttas runt och placeras på olika platser, vilket gör dem idealiska för användning på tillfälliga platser eller vid evenemang.

En gasolvärmare är dessutom ett miljövänligt val och de är energieffektiva, vilket innebär att de kan värma upp utomhusområden på ett mer kostnadseffektivt sätt än andra uppvärmningsalternativ.

Vilken gasolvärmare ska man köpa?

Vilken gasolvärmare som är bäst för dig att köpa beror på dina specifika behov och din budget. Här är några faktorer att överväga:

 • Storlek: Beroende på storleken på ditt utomhusområde och antalet personer som vanligtvis använder det, kan du behöva en större eller mindre gasolvärmare. De flesta tillverkare anger värmekapacitet i BTU (British Thermal Units), så titta på denna siffra för att se om den passar dina behov.
 • Placering: Tänk på var du kommer att använda gasolvärmaren och välj en som är lämplig för den platsen. Om du till exempel planerar att använda gasolvärmaren på en uteplats med tak, bör du se till att du väljer en värmare som är utformad för utomhusbruk och som kan monteras säkert.
 • Bränsle: Gasolvärmare kan använda propan eller naturgas som bränsle. Om du vill ha en bärbar värmare, kan det vara bättre att välja en som drivs av en propanbehållare. Om du har en gasledning i närheten av din uteplats, kan du välja en gasolvärmare som kan anslutas direkt till ledningen.
 • Kvalitet: Välj en gasolvärmare av hög kvalitet som har tillverkats av pålitliga varumärken och som har en garanti på minst ett år. En bra gasolvärmare kommer att vara tillverkad av högkvalitativa material och ha robusta funktioner som gör att den kan hålla länge.
 • Pris: Priset på gasolvärmare varierar mycket beroende på märke, storlek och kvalitet. Bestäm din budget i förväg och välj en gasolvärmare som passar din budget samtidigt som du uppfyller dina behov.

Gasolvärmare för uterum

En gasolvärmare för utomhusbruk och en gasolvärmare för uterum skiljer sig åt på flera sätt.

Gasolvärmaren för utomhusbruk är utformad för att värma upp en utomhusyta, till exempel en uteplats, terrass eller trädgård, medan en gasolvärmare för uterum är utformad för att värma upp ett isolerat uterum eller en annan inomhusyta som ligger närmare utomhus än det centrala uppvärmningssystemet.

En annan skillnad är i hur de är konstruerade. En gasolvärmare för utomhusbruk är vanligtvis högre och mer robust än en gasolvärmare för uterum. Den har också en större brännare och sprider värmen mer jämnt för att värma upp större utomhusområden.

En gasolvärmare för uterum har vanligtvis en mindre brännare och sprider värmen mer koncentrerat för att värma upp mindre inomhusutrymmen.

En annan viktig skillnad är i hur de används. En gasolvärmare för utomhusbruk kan användas under kortare perioder när man vistas ute på kvällen eller natten, medan en gasolvärmare för uterum kan användas under längre perioder för att hålla ett rum varmt och bekvämt under kalla dagar och nätter.

Gasolvärmare för utomhusbruk ska användas inomhus eller i ett uterum på grund av risk för kolmonoxidförgiftning och brand.

Se gasolkaminer för uterum


Bästa gasolvärmaren utomhus 2023 (Bäst i test)

 1. Tungsten Smart-Heat Terrassvärmare (Bästa gasolvärmaren – Bäst i test)
 2. Tungsten 500 Smart-Heat Gasolvärmare (Tak & väggmonterad gasolvärmare)
 3. Orbit – Terrassvärmare | Gasol 14 kW (Bra och billig gasolvärmare)
 4. Gasdriven terrassvärmare 13kW (Bra gasol terrassvärmare)
 5. Gasolspis Sunwind Firenze TB-4 (Snygg gasolvärmare med brasa)

Tungsten Smart-Heat Terrassvärmare (Bästa gasolvärmaren – Bäst i test)

Tungsten Smart-Heat Terrassvärmare (Bästa gasolvärmaren - Bäst i test)

Tungsten Smart-Heat terrassvärmaren från Bromic är en prisbelönt fristående värmare med en stilfull, neutral svart finish som gör den enkel att flytta runt. Den ger effektiv uppvärmning och har en stor täckningsområde på upp till 7 kvadratmeter, vilket gör den idealisk för större utomhusområden. Med Bromics unika och patenterade justerbara värmekontroll kan man enkelt justera temperaturen efter ens behov och önskemål.

Tungsten terrassvärmaren är också utrustad med en högintensiv keramisk brännare som säkerställer optimal värme med minimal värmeförlust. Med en riktad värmefördelning och justerbart värmehuvud kan man rikta värmen exakt dit man behöver den.

Terrassvärmaren har en modulär design som gör montering, demontering och förvaring enkel och smidig. Dessutom har den inbyggda hjul och anti-tiltfunktion vilket gör den enkel och säker att flytta runt, även i trånga utrymmen.

Tungsten Smart-Heat är en kraftfull och effektiv uppvärmningslösning som passar perfekt för större utomhusområden.

Köp Tungsten Smart-Heat Terrassvärmare från etanolkamin-shop.se


Tungsten 500 Smart-Heat Gasolvärmare (Tak & väggmonterad gasolvärmare)

Tungsten 500 Smart-Heat Gasolvärmare (Tak & väggmonterad gasolvärmare)

Tungsten 500 Smart-Heat Gasolvärmare är en prisbelönt och funktionell gasolvärmare till terrassen från Bromic, med hög värmeeffekt och ett stort värmeområde. Den kan använda både gasolflaska eller naturgas och har en hållbar bågad konstruktion som ger perfekt värme och gör utomhusområdet behagligt att vara på.

Värmarens vinklingsbara beslag gör det möjligt att rikta värmen exakt där den behövs. Det finns också en mängd tillbehör tillgängliga för montering, vilket ger flera möjligheter. Det är viktigt att notera att Tungsten Smart-heat gas kräver säkerhetsavstånd till brännbart material och frihöjd ovanför värmaren. Avståndet till sidan bör vara 110 cm, till taket bör vara 110 cm (kan sänkas till 35 cm med en värme-reflektor) och avståndet till golvet vid väggmontering bör vara 200 cm och vid takmontering bör vara 250 cm.

Terrassvärmaren behöver anslutas både till elektricitet och gasol. 500-modellen i Tungsten Smart-Heat gas-serien har fem inbyggda brännare som tillsammans ger upp till 12KwH (43 000 BTU) värme och kan värma upp ett område på upp till ca. 20 kvm.

Köp Tungsten 500 Smart-Heat Gasolvärmare från etanolkamin-shop.se


Orbit – Terrassvärmare | Gasol 14 kW (Bra och billig gasolvärmare)

Orbit - Terrassvärmare Gasol 14 kW (Bra och billig gasolvärmare)

Orbit är en terrassvärmare som drivs på gas och är en bra och prisvärd lösning för att värma upp utomhusområden på upp till 40 kvadratmeter. Värmaren använder infrarött ljus som utstrålas när gasen förbränns för att värma upp omgivningen. Värmarens effekt kan justeras mellan 5 och 14 kW och kräver en gastryck mellan 28-30/37. Gasförbrukningen ligger mellan 450-870 g/h.

Värmarens material består av pulverlackerat stål och den är avsedd att användas med både butan och propan gas. Uppvärmningsytan är på 40 kvadratmeter medan dess uppvärmningsradie är på 5 meter. Vikten på terrassvärmaren är 22 kg och dess diameter på hatt är 80 cm med en höjd på 230 cm.

Orbit är en effektiv och praktisk gasdriven terrassvärmare som passar perfekt för att skapa en varm och bekväm utomhusmiljö. Terrassvärmaren har fått högsta betyg av konsumenter.

Köp Orbit – Terrassvärmare | Gasol 14 kW från hemfint.se


Gasdriven terrassvärmare 13kW (Bra gasol terrassvärmare)

 

Gasdriven terrassvärmare 13kW (Bra gasol terrassvärmare)

Den här terrassvärmaren har en imponerande effekt på 13 kW, vilket kan justeras mellan 5-13 kW beroende på temperaturen utomhus. Den är enkel att använda med ett knapptryck och en piezotändning.

Det pyramidformade designen är inte bara estetiskt tilltalande, det breda basen ger också extra stabilitet och säkerhet. Om värmaren skulle välta finns det en automatisk tippskyddsfunktion som stänger av den om den lutar mer än 45 grader. Dessutom har den praktiska hjul undertill så att den enkelt kan flyttas runt.

Denna gasdrivna terrassvärmare kan värma upp till 80 m² och levereras med slang och regulator. Det är rekommenderat att kombinera den med regnskydd för att förlänga dess livslängd.

Köp Gasdriven terrassvärmare 13kW från outl1.se


Gasolspis Sunwind Firenze TB-4 (Snygg gasolvärmare med brasa)

Gasolspis Sunwind Firenze TB-4 (Snygg gasolvärmare med brasa)

Firenze gasolbrasa är en terrassvärmare för utomhusbruk som skapar en varm och trivsam atmosfär på terrassen eller i trädgården. Den passar även utmärkt på restauranger och barer. Brasan ger en hög värmeeffekt och har en dekorativ flambild som ger en härlig atmosfär. Gasolvärmaren är tillverkad av hög kvalitet och har härdat glas. Den är även enkel att flytta med hjälp av sina fyra hjul och handtag på baksidan.

En uppsättning av keramiska ved medföljer och gasolflaskan skjuts in i skåpet under brasan. Gasolregulator och slang är dock extra tillbehör. Effekten på brasan är på 8500 watt med en maximal förbrukning på 664 gram per timme. Vikten på brasan är 50 kg.

Köp Gasolspis Sunwind Firenze TB-4 från gardenstore.se


Vad är en gasolvärmare för utomhusbruk?

En gasolvärmare för utomhusbruk är en typ av värmare som används för att värma upp utomhusområden med hjälp av gas som bränsle. Dessa enheter fungerar genom att gas brinner i en brännkammare och sedan sprider värmen genom en reflektor. Gasolvärmare kan användas på uteplatser, verandor, uteserveringar och andra utomhusområden.

Fördelarna med en gasolbrännare för utomhusbruk

En gasolvärmare för utomhusbruk kan ha flera fördelar:

 • Effektiv uppvärmning: En gasolvärmare är en effektiv värmekälla och kan snabbt värma upp utomhusområden. Detta gör den till en idealisk lösning för att hålla en uteplats, terrass eller liknande varm under kyliga kvällar eller nätter.
 • Flexibilitet: Gasolvärmare är vanligtvis bärbara och enkla att flytta runt, vilket gör det enkelt att justera placeringen och rikta värmen dit den behövs mest.
 • Miljövänlig: Gasolvärmare är ofta mer miljövänliga än andra typer av utomhusvärmare, eftersom de släpper ut mindre koldioxid och andra föroreningar i luften. Dessutom använder de inte elektricitet, vilket kan hjälpa till att minska din energiförbrukning.
 • Ekonomiskt: Gasolvärmare är ofta mer kostnadseffektiva än andra alternativ på lång sikt. De är vanligtvis billigare att använda än elektriska värmare och har lägre underhållskostnader än infraröda värmare.
 • Estetiskt tilltalande: Gasolvärmare finns i olika stilar och design, och kan ofta vara en attraktiv och funktionell tillägg till en utomhusmiljö.

Finns det några nackdelar med en gasolvärmare utomhus?

Några av de potentiella nackdelarna med en gasolvärmare utomhus inkluderar:

 • De kräver regelbunden underhåll och rengöring.
 • De kan vara farliga om de inte används på rätt sätt.
 • De kräver tillgång till en gasflaska eller gasledning, vilket kan innebära extra kostnader.

Olika typer av gasolvärmare

Det finns flera typer av gasolvärmare som finns tillgängliga på marknaden, och de inkluderar:

 • Fristående gasolvärmare: Dessa är de vanligaste typerna av gasolvärmare för utomhusbruk. De är fristående enheter som vanligtvis har en hög pelare och en rund eller kvadratisk bas. De är ofta bärbara och kan flyttas runt och användas på olika platser.
 • Väggmonterade gasolvärmare: Dessa enheter monteras på en vägg och är idealiska för mindre utomhusområden som balkonger eller mindre uteplatser. De är vanligtvis mindre och tar upp mindre utrymme än fristående enheter.
 • Takmonterade gasolvärmare: Dessa enheter monteras på taket och är idealiska för stora uteplatser, restauranger eller liknande utomhusområden. De tar inte upp någon golvyta och ger en jämn värme till hela utomhusområdet.
 • Bordsgasolvärmare: Dessa enheter är mindre och är utformade för att placeras på ett bord eller en annan yta. De ger värme till en liten område, men är perfekta för en mer intim och avslappnad atmosfär.
 • Inbyggda gasolvärmare: Dessa enheter är inbyggda i väggar, pelare eller andra utomhusstrukturer. De är diskreta och ger en elegant lösning för uppvärmning av utomhusområden, men är vanligtvis mer komplicerade att installera.

Vilka säkerhetsåtgärder bör vidtas vid användning av en gasolvärmaren på altan & terrass

Det är mycket viktigt att ha rätt säkerhetsåtgärder på plats när du använder en gasolvärmare på altanen, eftersom det kan innebära vissa risker. Här är några säkerhetstips som du bör följa:

 1. Placera aldrig gasolvärmaren inomhus eller i ett trångt utrymme utan tillräckligt med ventilation.
 2. Placera gasolvärmaren på en plan och stabil yta, helst på en icke-brännbar yta.
 3. Se till att gasolvärmaren är minst en meter bort från alla brännbara material, som trä eller papper.
 4. Kontrollera alltid att gasolutsläppsslangen är i gott skick och att den inte har några sprickor eller skador.
 5. Se till att gasolflaskan är ordentligt fastsatt och att ventilen är stängd när den inte används.
 6. Använd aldrig gasolvärmaren om det är blåsigt eller om det regnar, eftersom detta kan öka risken för en olycka.
 7. Stäng av gasolvärmaren och stäng av gasen när den inte används eller när du lämnar området.

 

Se alla gasolvärmare

 

Vår metod för att hitta den bästa produkten på marknaden

Vi använder oss av recensioner och betyg från konsumenter som faktiskt har testat och använt produkten för att få en mer omfattande bild av dess prestanda. Fördelarna med att använda sig av recensioner och betyg från konsumenter är många. Man får en ärlig och opartisk bedömning av produkten och en bättre förståelse för dess prestanda och användning. Vi gör även en bedömning av produkten utifrån dess pris, popularitet, produktbeskrivning och specifikationer. På så sätt hoppas vi att våra besökare får en ärlig och rättvis bedömning.